(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Trubičky z listového těsta
![Trubičky z listového těsta](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/090803/22/j54359.jpg)
Potřebné ingredience
Listové těsto, bílky, moučkový cukr, citronová šťáva nebo ocet.
Postup přípravy
Listové těsto rozdělíme na 3 části. První kousek vyválíme na obdélník a nakrájíme na proužky 2cm široké a asi 20 cm dlouhé. Vezmeme formičku na trubičky a potřeme ji olejem, následně na ni namotáme těsto. Konec navlhčíme vodou a přilepíme, aby se nám trubičky nerozplétaly. Naskládáme na vymazaný plech a potřeme vajíčkem. Pečeme do zlatova v předehřáté troubě na 200 stupňů. Následně sundáme opatrně z formiček a necháme vychládnout.
Nad parou vyšleháme sníh z šesti bílků, přidáme 2 lžíce vody a 1 lžíci citronové šťávy nebo octa. Postupně zamícháváme 30 dkg moučkového cukru. Šleháme asi 25 minut, dokud sníh dobře nedrží. Následně hrnec předěláme do dřezu se studenou vodou a dalších 5 minut šleháme.
Trubičky plníme z obou stran zdobícím pytlíkem a pocukrujeme.
Tato várka sněhu stačí cca na 3 balení listového těsta podle velikosti trubiček.
Nad parou vyšleháme sníh z šesti bílků, přidáme 2 lžíce vody a 1 lžíci citronové šťávy nebo octa. Postupně zamícháváme 30 dkg moučkového cukru. Šleháme asi 25 minut, dokud sníh dobře nedrží. Následně hrnec předěláme do dřezu se studenou vodou a dalších 5 minut šleháme.
Trubičky plníme z obou stran zdobícím pytlíkem a pocukrujeme.
Tato várka sněhu stačí cca na 3 balení listového těsta podle velikosti trubiček.
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090803/22/k71214.jpg)
Prázdné trubičky
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090803/22/k71215.jpg)
Naplněné trubičky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/091223/21/b25547-1261601699.jpg)
jáchym
(upraveno)
20. 8. 2013, 23:24
![(^)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/29.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![:-D](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/2.gif)